DAHMAKAN JALINKAN KERJASAMA DENGAN AYAM BRAND™

Tak kan tak kenal lagi dengan jenama Ayam Brand™. Salah satu jenama produk makanan kegemaran ramai dan kini telah  bekerjasama dengan startup peneraju penghantaran makanan tempatan, dahmakan.

 

Kerjasama yang terjalin antara Ayam Brand™ dan dahmakan bertujuan untuk membawa rasa santan kelapa yang lazat kepada lebih ramai orang di Kuala Lumpur menerusi penghantaran makanan gourmet yang sihat oleh pihak dahmakan.

dahmakan

Servis Penghantaran Makanan dahmakan

dahmakan menjadikan servis penghantaran makanan pada setiap hari lebih mampu milik. Pasukan chef hotel 5 bintang mereka menghasilkan hidangan tengah hari dan makan malam yang sihat menggunakan bahan-bahan yang terbaik. Ia juga mudah dihantar ke pejabat atau rumah pelanggan dalam masa 45 minit selepas tempahan dibuat. Ayam Brand sememangnya sinonim dengan makanan yang sihat, selain bebas MSG dan bahan pengawet.

 

Kolaborasi di antara dua jenama ini dibina berasaskan nilai ingin menawarkan makanan yang sihat, selain bebas MSG dan bahan pengawet. Usahasama ini memastikan pelanggan dahmakan dapat menikmati rasa dan kelebihan Ayam Brand™ Coconut Milk di dalam hidangan-hidangan signatur mereka termasuklah Rendang Ayam dan Ayam Percik. Kerjasama ini telah berlangsung sejak Jun 29, 2018 selama tiga bulan.

 

Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas bersama dahmakan, Jonathan Weins, memberitahu, rakyat Malaysia memang gemar makan dan mempunyai citarasa yang baik apabila menyentuh tentang hidangan kegemaran masyarakat tempatan seperti Nasi Lemak, rendang dan kari.

 

“Di dahmakan, kami sangat menitikberatkan aspek kualiti makanan. Kami ingin memastikan kami menggunakan bahan-bahan yang terbaik, sekali gus tidak berkompromi dari segi rasa dan aroma.”

dahmakan

Mengutamakan Kebaikan

“Ayam Brand™ mengutamakan kebaikan, kepelbagaian dan kemudahan santan sejak bertahun-tahun lamanya. Kerjasama dengan dahmakan membolehkan kami mengujakan kumpulan pengguna baru yang pasti menghargai kualiti rasa santan dalam makanan gourmet hidangan tempatan. Kami harap kelazatan hidangan Ayam Brand™ dahmakan akan memberi motivasi kepada mereka untuk menghasilkan semula resepi-resepi yang sama,” kata Penasihat Pemasaran Strategik Ayam Brand™ Malaysia, Nathan Deverre.

 

Rakyat Malaysia memang sudah lama sukakan santan dan produk kelapa yang lain memandangkan kelapa merekodkan penggunaan per kapita paling tinggi (PCC) iaitu 17kg setahun[1], mendahului carta penggunaan tanaman buah-buahan di Malaysia. Ayam Brand™ pula merupakan jenama santan terlaris di Malaysia.

 

Cuba menu baharu dahmakan dengan santan Ayam Brand™ dan tempah di laman web https://dahmakan.com/menu dengan harga bermula RM18 hingga RM29 termasuk penghantaran. Anda juga boleh membuat tempahan menerusi aplikasi mereka yang boleh dimuat turun daripada Google Play Store untuk pengguna Android dan Apple App Store bagi pengguna iOS.

(Visited 12,663 times, 1 visits today)