MAH SING BEKERJASAMA DENGAN PHILIPS LIGHTING SEDIAKAN SISTEM PENCAHAYAAN PINTAR

Pemaju hartanah, Mah Sing Group Berhad (KLSE: MAHSING) dan peneraju dunia dalam pencahayaan, Philips Lighting (Euronext: LIGHT) hari ini menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) bagi perkongsian strategik dalam membangunkan sistem pencahayaan pintar dibungkus dengan unit kediaman Mah Sing.

Perikatan strategik memerlukan Philips Lighting sebagai penasihat teknikal Mah Sing mengenai keperluan pencahayaan dalam projek-projek tertentu. Skop ini termasuk perundingan dan pelaksanaan produk, reka bentuk, pencahayaan, kecekapan tenaga, dan aspek pencahayaan lain.

Sebagai langkah awal perkongsian, Caspia yang merupakan rumah kluster dua tingkat dalam Mah Sing’s M Residence 2 di Rawang akan diaktifkan dengan teknologi pintar yang dikuasai oleh produk pencahayaan terbaru Philips Lighting, Philips Hue.

Philips Hue adalah penyelesaian pencahayaan tanpa wayar peribadi yang membolehkan pengguna mengawal lampu yang terhubung dari mana saja di dunia menggunakan peranti pintar.

Philips Lighting

Philips Lighting Jadikan Caspia Sebagai Pilot Projek

Caspia akan menjadi salah satu projek pertama di Malaysia yang telah melaksanakan penyelesaian pencahayaan pintar pra-pemasangan di rumah siap sedia. Sistem pencahayaan ini boleh diperibadikan melalui tetapan khas  dan program penetap waktu melalui telefon mudah alih pemilik rumah.

Philips Hue dapat membantu menguruskan pelbagai aktiviti lain termasuk penyegerakan muzik dan filem, sistem penggera dan pencahayaan suasana mengikut jadual harian pengguna. Mudah serasi dengan kebanyakan platform, sistem pencahayaan berkomunikasi melalui arahan suara dengan Amazon Alexa, Google Pembantu, Nest, dan Apple HomeKit.

Ketua Pegawai Eksekutif Mah Sing Group Datuk Ho Hon Sang berkata, “Caspia @ M Residence 2 akan menjadi rumah yang pertama di Malaysia untuk mempamerkan Sistem Philips Hue yang menawarkan teknologi pencahayaan pintar.”

Tambahnya lagi, “Kami telah berada di Rawang sejak tahun 2012 dengan jumlah kehadiran 480 ekar perbandaran dan rumah cluster Caspia adalah rangkaian premium kami yang disasarkan kepada pembeli yang mahu kediaman lebih berperstij.”

“Dalam kepesatan era teknologi , kami sentiasa menemui cara dan idea baru untuk menambahbaikan dan meningkatkan taraf kehidupan rakyat Malaysia. Terima kasih kepada rakan kami, Philips Lighting, kami akan terus memegang janji kami dengan Caspia dan menyediakan rumah yang dilengkapi sepenuhnya dengan ciri futuristik, meningkatkan gaya hidup dan pengalaman pembeli rumah,” katanya lagi.

Philips Lighting

Rumah Pintar Lengkap Dengan Pakej Pengubahsuaian

Semasa majlis menandatangani MoU, Alok Ghose, Pengarah Urusan, Malaysia, Singapura dan Eksport Philips Lighting berkata, “Menghubungkan lampu adalah satu langkah ke arah menjadikan rumah pintar menjadi kenyataan di Malaysia. Apabila negara bergerak ke arah menjadi negara yang terhubung secara digital, kami menyedari potensi IOT (Internet of Things) untuk meningkatkan pengalaman dalam menjadikan kehidupan lebih baik, lebih mudah serta menyeronokkan.”

“Philips Hue dengan produk mudah guna dan intuitifnya akan menawarkan kemudahan, fleksibiliti dan ketenangan fikiran kepada pemilik. Ia akan mengubah cara penggunaan cahaya, meningkatkan kesejahteraan hidup seseorang dengan mengubah rutin harian kepada pengalaman yang menyeronokkan,” ujarnya.

“Selain itu,” kata Alok Ghoose, “Kombinasi pencahayaan Philips Lighting dan sistem pencahayaan yang dihubungkan dapat mengurangkan penggunaan lampu elektrik sehingga 80% berbanding lampu konvensional – menjadikannya pilihan yang lebih mampan. ”

Rumah pintar semakin menjadi pilihan bagi pembeli rumah moden, kerana ia menggalakkan kecekapan alam sekitar, keselamatan, keselamatan dan kemudahan IT. Caspia yang berharga RM870,800 adalah kelompok premium dalam M Residence 2, sebuah bandar berpagar dan terkawal. Ia dilengkapi dengan rumah kelab seluas 4 ekar yang mempunyai kolam renang, sudut BBQ, dewan pelbagai guna dan gim untuk kegunaan penghuni.

Projek yang mempunyai nilai pembangunan kasar RM762 juta itu mudah diakses dari Lebuhraya LATAR, Lebuh Raya Baru Lembah Klang (NKVE) dan sambungan dari Jalan Tasik Putra.

Caspia cluster homes akan dilengkapi dengan perabot berdasarkan pilihan pakej pengubahsuaian mengikut keperluan dan bajet pengguna.

Pakej-pakej ini adalah sebahagian daripada kempen #MyHomeMyStyle Mah Sing yang bertujuan untuk membantu pelanggan merekabentuk ruang yang mencerminkan citarasa dan gaya masing-masing.

Di samping itu, rumah-rumah zaman baru ini akan mempunyai penyelesaian dengan sistem IT sepuat yang memberikan gaya hidup lebih selesa dan bebas gangguan.

 

Facebook Mah Sing

Facebook Philips Lighting

BACA: LAMPU PHILIPS KINI DI LAZADA

 

(Visited 3 times, 1 visits today)