OPPO MALAYSIA LANCAR “PAKAR DAN PENERAJU SWAFOTO” OPPO F5

OPPO Malaysia telah melancarkan “Pakar dan Peneraju Swafoto” OPPO F5 dalam sebuah majlis bertemakan glamor dengan duta F5, Fattah Amin,“Ikon Swafoto” Yoga Lin dan Ayda Jebat.

 

Pelancaran tersebut juga telah mengumumkan Dilireba Dilmurat sebagai duta produk F5. Manakala penyanyi berbakat Taiwan, Eric Chou, penyanyi tempatan, Ayda Jebat dan artis terkenal, Min Chen, sebagai ikon-ikon swafoto F5. Selebriti tempatan Fattah Amin pula dinamakan duta produk.

 

Kumpulan selebriti ini  telah mempersonakan jenama OPPO F5 dengan sempurna. Mereka menonjolkan kelas, daya tarikan, gaya, keanggunan dan kecanggihan tanpa menjejaskan kelebihan dan keunikan yang dimiliki.

 

Kejayaan demi kejayaan serta  banyak anugerah diterima antara mereka ini telah membuktikan bahawa mereka mempunyai daya tarikan tersendiri. Bahkan selalu memperlihatkan persembahan menakjubkan dan inilah yang menjadikan mereka pilihan ideal bagi jenama OPPO.

 

Dilireba berkata, “Saya berasa bertuah menjadi duta OPPO F5. Teknologi Pengecaman Kecantikan A.I. OPPO F5 adalah satu kemestian bagi saya untuk mengambil “swafoto” semula jadi. Saya harap peminat dan pengguna Malaysia dapat mengalami ciri-ciri “swafoto”OPPO 5 yang hebat. Saya juga berharap terdapat lebih banyak peluang untuk bekerjasama dengan OPPO.”

 

Selebriti antarabangsa yang mana juga duta produk, Dilireba Dilmurat turut melahirkan perasaan gembiranya setelah terpilih menjadi sebagai daripada Pasukan Selebriti OPPO F5.

 

“Sebagai penyanyi, saya sentiasa mencari peluang untuk berhubung dengan peminat saya dan menikmati detik-detik sebenar dengan mereka. Dengan Teknologi Pengecaman Kecantikan A.I., saya boleh mengambil swafoto semulajadi walaupun saya berada dalam keadaan cahaya yang rendah,” jelasnya.

 

Menurut artis sensasi Taiwan, Yoga Lin,  “Imej anda diabadikan dengan sempurna” adalah slogan F5 yang sesuai untuk saya, dan wajah sebenar saya adalah yang saya mahu peminat dapat melihatnya.”

oppo malaysia

OPPO Malaysia Dengan Kualiti Peranti Hebat

Secara kolektif, penghibur berbakat ini mempunyai ramai peminat dan ia akan memberikan OPPO peluang untuk berkongsi semua kualiti peranti yang hebat dengan mereka. Dengan ciri-ciri “swafoto” yang baru, peranti ini boleh menangkap gambar pengguna dalam cahaya terbaik, seterusnya membawa “swafoto” ke tahap lebih tinggi.

 

“Saya sangat gembira kerana mempunyai peluang untuk bekerja dengan OPPO Malaysia sekali lagi. Kamera peranti mereka memang tiada tandingan. Saya tidak sabar untuk berkongsi dengan anda lebih banyak mengenai F5 yang baru! ” kata Fattah Amin.

 

Teknologi Pengecaman Kecantikan A.I. OPPO F5 membawa peranti ke dalam bidang baru teknologi kerana ia dapat mengenal pasti pengguna peranti melalui keupayaan untuk mengesan jantina dan umur mereka dan membuat penyesuaian yang diperlukan untuk menangkap swafoto yang sempurna.

 

Ditambah dengan kamera 20MP, ia dapat menjadikan swafoto kelihatan lebih semula jadi dan berstruktur dengan 200 ciri-ciri wajah yang diimbas dan juga mengandungi pemutihan gigi dan ciri-ciri pencahayaan bulatan gelap, menjadikannya suatu keharusan untuk semua pencinta swafoto.

 

“Sebagai pencinta swafoto, saya sangat gembira kerana F5 dilengkapi dengan Teknologi Pengecaman Kecantikan A.I. Saya sentiasa mahu kelihatan sebaik-baiknya, tetapi jadual adakalanya terlalu padat. Saya suka peranti ini kerana ia dapat mencerahkan lingkaran gelap bawah mata saya dan membantu saya menangkap swafoto cantik dan semula jadi. Saya benar-benar seronok dapat bekerja dengan OPPO Malaysia sekali lagi,” kata Ayda Jebat.

 

F5 juga dilengkapi dengan kesan ‘bokeh’. Ini adalah fungsi baru yang membolehkan swafoto anda menyamai sentuhan profesional. Ia akan memfokuskan wajah anda dan mengaburkan latar belakang.

 

Duta produk F5 berkata, “Sebelum mempunyai OPPO F5 ini, anda memerlukan jurugambar yang bagus untuk mendapatkan foto profesional. Tetapi dengan OPPO F5, saya boleh menjadi jurugambar saya sendiri dan anda tidak mungkin mengenali perbezaannya. Tangkapan potret biasanya memerlukan orang lain untuk mengambil gambar untuk anda, tetapi bukan dengan F5.”

 

Dengan F5 yang dapat menangkap ‘imej sebenar’ Dilireba, Yoga, Fattah dan Ayda, peminat OPPO dan pasukan selebriti F5 juga boleh merasakan seolah-olah mereka adalah sebahagian daripada aktiviti harian selebriti kegemaran mereka. Oleh sebab itu, OPPO membawa F5 ke pasaran Malaysia.

oppo malaysia

 

Teknologi Pengecaman Kecantikan A.I.

Teknologi Pengecaman Kecantikan A.I. OPPO mengumpulkan maklumat dan mempelajari ciri-ciri wajah khusus orang yang berlainan daripada pangkalan data imej dunia wajah manusia. Jurugambar profesional dan artis solekan juga dirujuk semasa proses penyelidikan dan pembangunan (R&D), menyebabkan teknologi A.I. yang mempunyai keupayaan untuk mencontohi kemahiran jurugambar profesional yang dapat membantu swafoto kelihatan lebih menarik.

 

Di samping itu, Teknologi Pengecaman Kecantikan A.I.  juga akan mengenali tona kulit dan jenis, jantina dan umur subjek, memadankannya terhadap pangkalan data dan kemudian membuat peningkatan kecantikan yang diperibadikan untuk setiap individu dalam swafoto.

 

Dengan lebih daripada 200 ciri-ciri wajah yang diimbas, Teknologi Pengiktirafan Kecantikan A.I. mampu mengesan wajah anda dengan terperinci dan mencantikkan swafoto .

 

OPPO F5 mempunyai kamera depan 20MP dengan bukaan f/2.0 dan kamera belakang 16MP dengan bukaan f/1.8.

Berbanding dengan kamera 13MP atau 16MP jenama lain dalam lingkungan harga yang sama, OPPO F5 mempunyai resolusi yang lebih tinggi (2160×1080) dan kualiti foto yang lebih baik. Kamera OPPO boleh memberikan kesan ‘bokeh’ dan HDR depan menyelesaikan masalah pendedahan melampau.

 

FHD+ Skrin Penuh Peranti dari OPPO

F5 adalah menjadi peranti paparan FHD + skrin penuh 6.0-inci pertama OPPO, membekalkan pengguna keseronokan visual yang jelas tanpa perlu meningkatkan saiz peranti. Ia mempunyai 2160 x 1080 skrin resolusi tinggi dengan nisbah aspek 18:9.

 

Falsafah reka bentuk yang diselaraskan oleh OPPO F5 adalah ciri “unibody” yang anggun dan menawarkan penampilan langsing tanpa apa-apa pemotongan. Tambahan pula bentuk melengkung yang sesuai untuk bentuk telapak tangan, menampilkan rupa yang ayu dan elegan.

 

Telapak tangan pengguna tidak akan berasa letih walaupun menggunakan peranti untuk masa yang lama. Rentetan laser 0.4mm diukir pada peranti F5 adalah peningkatan halus yang menambah butiran kepada badan peranti.

 

Ciri “Sensor Pengecaman Wajah”

F5 dilengkapi dengan ciri “Sensor Pengecaman Wajah”, teknologi pengenalan muka terbaru ini akan mengenali penggunanya dan membuka kekunci peranti. Pengguna juga boleh menggunakan fungsi buka kekunci cap jari, Pembaca cap jari kini berada di belakang badan peranti untuk merestui reka bentuk skrin hadapan penuhnya.

 

Color OS 3.2 – sistem pengendalian yang lancar hingga kini Color OS 3.2 OPPO bersama-sama dengan RAM 4GB + memori 32GB ROM memberikan sistem operasi pengalaman pengguna yang lebih lancar.

 

Dulang tiga slot menyokong dua kad Nano Sim dan satu kad TF sekaligus

Teknologi perkongsian kikir O-share adalah 100 kali lebih pantas berbanding Bluetooth. Pemproses CPU utama Octa-core menggunakan lebih kurang tenaga, menghasilkan kurang haba sambil memberikan kelajuan prestasi yang lebih tinggi (peningkatan prestasi 40% berbanding dengan versi Color OS sebelumnya).

 

Ciri-Ciri Unik Lain OPPO5

Mudah dan Mesra Pengguna

Hayat bateri F5 adalah luar biasa, kerana kapasiti bateri yang 3200mAh dan teknologi Pengoptimum Berterusan untuk mengurus aplikasi yang berjalan dalam peranti, yang membolehkan penggunaan berterusan sehingga 12 jam (dalam ujian simulasi).

 

Fungsi Jangan Ganggu (Do Not Disturb) semasa bermain permainan (gaming) akan memaparkan panggilan masuk dalam bentuk sepanduk.

 

Permainan anda dijamin tidak akan diganggu, sambil memastikan anda tidak akan terlepas sebarang panggilan penting.

 

“Kami gembira kerana mempunyai pasukan selebriti kerana peminat mereka merangkumi golongan yang besar. Jadi, kami percaya bahawa kerjasama ini akan membantu kami menjangkau khalayak yang lebih luas dan berhubung dengan lebih ramai orang. Kami sentiasa mencari peluang untuk memperbaiki keperluan pengguna kami dan memberi mereka pengalaman luar biasa menggunakan peranti kami dan OPPO F5 adalah peranti yang sesuai untuk mereka,” kata William Fang, Ketua Pegawai Eksekutif OPPO Malaysia.

 

Dengan ciri-ciri terkini terkandung dalam satu peranti, dan janji pengalaman fotografi “swafoto” yang luar biasa, F5 memberi kepastian untuk anda menangkap anda yang “sebenar”.

 

Tempoh pra-pesanan OPPO F5 bermula dari 2 November 2017 hingga 10 November 2017 dan akan mula dijual dari 11 November 2017 dan seterusnya dengan harga RM1298.

 

Pra-pesanan boleh dibuat di luar talian kedai konsep OPPO dan 888 tempat jualan rasmi OPPO di seluruh Malaysia atau di laman rasmi OPPO dan dari laman rakan kongsi OPPO e-dagang seperti Lazada, 11street, Shopee dan lain-lain.

 

Pelanggan juga boleh melawat Celcom dan Senheng untuk membuat pra-pesanan. F5 boleh didapati dalam variasi warna hitam dan emas. Pameran bergerak pertama akan diadakan pada 11 November 2017, 3 petang di Sunway Pyramid di Bandar Sunway, Sunway Carnival Mall di Pulau Pinang dan Bandar Aeon Dato Onn di Johor Bharu.

 

Dua model lain juga boleh didapati kemudian; edisi F5 6GB dan F5 Youth yang akan memberi peminat OPPO lebih banyak pilihan untuk memenuhi keperluan mereka.

 

Untuk maklumat lanjut, sila rujuk laman web rasmi OPPO dan Facebook.

Laman web rasmi OPPO: https://www.oppo.com/my/index.html

OPPO F5 Pra-pesanan: http://www.oppo.com/my/shops/

OPPO Facebook: https://www.facebook.com/malaysiaoppo/

 

BACA: 4 CARA BIJAK MULAKAN BISNES ONLINE YANG ANDA WAJIB TAHU!