DATUK ROSYAM NOR DILANTIK DUTA LUXONE PRODUK BERASASKAN MINYAK ARGAN

SEPERTI YANG DIKETAHUI UMUM, MINYAK ARGAN YANG DIHASILKAN DARIPADA BUAH ARGANIA SPINOSA (POKOK ARGAN) MEMANG SUDAH TIDAK ASING LAGI DALAM DUNIA KECANTIKAN.

Ternyata, penggunaan minyak ini dalam bidang kosmetik semakin popular sehingga dikenali sebagai ‘liquid gold’ dalam kalangan wanita di Eropah kerana khasiatnya untuk kecantikan kulit, kuku dan rambut serta bersifat anti penuaan semula jadi yang terbaik.

Malah, hasil kajian yang dilakukan pakar kecantikan dan kesihatan dunia turut memperakui minyak argan ini merupakan agen anti penuaan semula jadi terbaik, sehinggakan ramai pengeluar kosmetik berlumba-lumba menawarkan produk minyak argan ini.

minyak argan
Syafiq Yusof & Rosyam Nor

PATI MINYAK ARGAN 100 PERATUS ASLI DARIPADA ARGANIA SPINOSA ORGANIC

Menyedari hakikat itu, syarikat Luxeone International Sdn. Bhd. telah mengambil inisiatif dengan memperkenalkan produk yang dikenali sebagai LUXONE Argan Oil yang khusus untuk penjagaan kulit, rambut dan kuku dengan 100 peratus asli daripada Argania Spinosa Organic, pati minyak argan dari Morocco.

Menariknya tentang produk ini, ia diperkenalkan oleh syarikat Luxone International yang diterajui oleh Syafiq Yusof sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (CEO). Syafiq sebelum ini terkenal sebagai seorang pengarah filem yang pernah mengarahkan beberapa buah filem seperti S.A.M, Abang Long Fadil dan Desolasi.

Menurut Syafiq, dia tertarik untuk memasarkan produk LUXONE ini di pasaran Malaysia kerana keberkesanan yang ditunjukkan apabila isterinya menggunakan produk tersebut sebelum ini.

“Apabila saya melihat isteri saya menggunakan produk ini, ternyata ia memberi kesan yang positif terhadap kulit, rambut dan kukunya.

“Melihat kepada keberkesanan produk ini, akhirnya timbul idea untuk memasarkannya di Malaysia dan kemudian saya menubuhkan Luxeone International Sdn. Bhd. bersama beberapa orang rakan lain,” ujarnya. minyak argan

DATUK ROSYAM NOR DAN TINIE SEBAGAI DUTA UNTUK PRODUK LUXONE

Sementara itu, sebagai salah satu langkah untuk memperkenalkan produk ini kepada orang ramai, pihaknya juga telah melantik seorang penerbit dan pelakon popular, Datuk Rosyam Nor dan model terkenal, Tinie sebagai duta untuk produk LUXONE.

Menurut Rosyam, dia kali pertama mengetahui tentang produk LUXONE ini sewaktu diberikan oleh Syafiq untuk testimoni semasa kedua-duanya sedang menjalani penggambaran filem KL Special Force.

“Semasa penggambaran, Syafiq datang berjumpa dengan saya dan memperkenalkan produk ini serta meminta saya menggunakannya.

“Kemudian, setelah saya menggunakan LUXONE beberapa kali, ternyata ia memberi kesan positif dan saya tertarik dengan produk ini kerana ia bersifat anti penuaan,” jelasnya yang kemudian bersetuju untuk menjadi duta produk ini.

Untuk produk LUXONE, ia sudah pun mula berada di pasaran dan tempahan boleh dibuat secara online menerusi laman web www.luxone.com.my atau hubungi menerusi emel di alamat info@luxone.com.my. Harga untuk sebotol produk LUXONE adalah RM 69.90 (tidak termasuk GST).

Anda Suka Artikel Ini? Kongsi Artikel Ini Dengan Rakan Di Facebook

Anda Mungkin Ingin Tahu Tentang Kolagen dan Fungsinya Untuk Awet Muda

LIKE & SHARE HARIAN WANITA (MAMANET)
(Visited 4 times, 1 visits today)

Back to top