Cergas Dan Sihat Dengan Kelebihan Garam Bukit

Kelebihan Garam BukitKelebihan Garam Bukit memang sukar untuk ditandingi. Ia adalah garam organik yang paling berkhasiat, bersih dan mempunyai struktur geomatrik kristaline yang sangat sempurna.

Masa mula-mula diperkenalkan, Mamanet memang kurang yakin kelebihan garam bukit ini.Tetapi setelah beberapa bulan mengamalkan penggunaan garam bukit berwarna pink, khususnya dalam masakan, terasa perubahannya.

 

Badan Mamanet yang dahulunya selalu rasa letih dan cepat mengantukkembali segar serta lebih bertenanga. Jadi, sebab itulah Mamanet percaya, garam bukit yang berasal dari kawasan gunung Himalaya ini mempunyai 1001 kelebihan.

 

Ia mengandungi semua unsur yang terdapat dalam tubuh manusia. Selain itu, garam bukit juga kaya dengan kandungan mineral sehingga membuatkannya jauh lebih baik daripada garam biasa.

 

Baca juga: GARAMRAJA™ oleh Soley Malaysia merupakan salah satu jenama garam bukit yang boleh didapati menerusi online. Hanya klik di sini dan anda boleh membuat pesanan. 

 

kelebihan garam bukit20 Kelebihan Garam Bukit

20 Kelebihan Garam Bukit

Berikut 20 Kelebihan Luar Biasa Daripada Garam Bukit Berwarna Pink Yang Perlu Anda Ketahui:

 

 1. Mengandungi sumber mineral yang kaya.

 

 1. Satu sukatan garam bukit jenis pink mengandugi sodium yang rendah.

 

 1. Mengatasi masalah jerawat.

 

4.Memperkuatkan tulang dan gigi.

 

 1. Melegakan pernafasan hidung yang tersumbat.

 

 1. Melancarkan sistem penghadaman.

 

7.Mengatasi rambut rosak.

 

 1. Dapat digunakan dalam mandi detoksifikasi.

 

 1. Sesuai untuk pengidap penyakit darah tinggi(hipertensi)

 

 1. Dapat membantu tidur anda lebih baik.

 

 1. Melancarkan perjalanan darah.

 

 1. Membunuh kuman dalam udara.

13.Mengatasi sakit kepala atau migrain.

 

 1. Membuang toksin dalam badan.

 

 1. Meningkatkan kecergasan otak.

 

 1. Melegakan sakit sendi,otot dan kejang.
 2. Menghilangkan bau badan.

 

 1. Menstabilkan denyutan jantung yang tidak normal dan tekanan darah jadi seimbang.

 

 1. Meningkatkan kesegaran badan.

 

 1. Melawaskan pembuangan air kecil dan besar.

 

Baca juga: Penyebab Vagina Gatal. Confirm! Tentu ramai yang nak tahu apa punca ataupun yang menjadi penyebab Miss V anda terasa amat gatal dan ‘mengenyam’!

 

Bagaimana mahu menggunakan garam bukit secara rutin?kelebihan garam bukit

 1. Sebagai garam masakan dan garam atas meja. Gantikan garam laut biasa kepada garam pink sebagai garam masakan. Didihkan dahulu masakan. Selepas tutup api barulah dimasukkan garam pink dan kacau rata. Biarkan seketika, barulah rasa masakan tersebut sama ada cukup garam atau tidak. Tambah jika perlu.
 1. Letakkan di atas meja.  Gunakan garam meja sebagai penambah perisa untuk menikmati hidangan seperti telur mata, bubur, sup dan sebagainya.

3. Buat pati garam sebagai larutan mineral. Sediakan satu jag dan masukkan garam suku daripada jag. Biarkan semalaman. Esoknya periksa kandungan garam. Jika semua garam larut ertinya garam tidak cukup. Tambahkan lagi garam hingga keesokannya ia masih kelihatan sedikit ertinya air tersebut telah menjadi pati garam (soley) dengan sempurna.  Gunakan beberapa titis pati tersebut ke dalam bekas air minuman anda. Jadikan ia mineral drop untuk memberi anda energi sepanjang hari.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Reply