Experiment Kitchen Dan Restoran Mak Kimbong Bergabung Jayakan Projek MAHA BUFFET Terbesar Malaysia

Experiment Kitchen

Projek MAHA BUFFET yang mengabungkan Experiment Kitchen Dan Restoran Mak Kimbong ini akan bermula pada Ramadan kedua iaitu 25 March 2023 sehingga 20 April 2023 bermula 6.30pm – 9.30pm di Dewan C, MAEPS Serdang.

Experiment Kitchen dan Restoran Mak Kimbong Otai Dunia FNB

Pada 14 March lalu telah diadakan program FOOD TESTING sempena perlancaran MAHA BUFFET iaitu BUFFET BERBUKA/IFTAR TERBESAR MALAYSIA 2023.

Projek MAHA BUFFET ini melibatkan dua otai dalam dunia FNB iaitu Experiment Kitchen dan Restoran Mak Kimbong yang berpengalaman lebih sedekad dalam bidang masakan.

Mereka yang terkenal dengan menu tengahari seperti sotong giant bakar dan western food telah bergabung bagi menjayakan projek mega Ramadan ini.

Projek MAHA BUFFET ini akan bermula pada Ramadan kedua iaitu 25 March 2023 sehingga 20 April 2023 bermula 6.30pm – 9.30pm di Dewan C, MAEPS Serdang.

Experiment Kitchen

Lebih 200 Jenis Menu & 20 Stall Live Cooking Setiap Hari

Digelar sebagai MAHA BUFFET kerana menyajikan lebih 200 jenis menu setiap hari dan 20 stall live cooking menu yang terdiri dari bakar-bakar, masakan kampung, western dan street food, pencuci mulut, kuih-muih.

Apa yang menariknya lagi di MAHA BUFFET, ia turut menyediakan Kids Food Station supaya kanak-kanak juga dapat menikmati menu berbuka puasa yang lazat serta menepati citarasa anak-anak.

Artikel Lain:  Buffet Ramadhan 2023 – Dewan Bankuet MBSA

Pelbagai Aktiviti Menarik Menanti

Dengan tagline “Family Friendly Buffet”, mereka menawarkan pelbagai aktiviti menarik untuk dilakukan seisi keluarga sebelum waktu berbuka.

Experiment Kitchen

Antaranya seperti Arcade Game, Bouncing Castle, PS4 Game Station, Origami dan pelbagai lagi aktiviti menarik. Lebih mengujakan pada setiap hari akan diserikan dengan persembahan dari LIVE BAND, artis nasyid dan perkongsian dari penceramah-penceramah serta ustaz terkenal tanah air seperti Ustaz Shamsul Debat, Ustazah Siti Nor Bahyah dan ramai lagi sepanjang bulan Ramadan.

Maha Buffet

Julung kalinya, MAHA BUFFET turut menganjurkan program tadarus Al -Quran yang akan diadakan setiap hari sebelum berbuka. Ia memberi peluang kepada semua muslimin muslimat untuk bertadarus sementara menunggu waktu berbuka.

Ruang makan yang luas dan berhawa dingin sepenuhnya pasti akan memberi keselesaan kepada keluarga yang datang untuk meluangkan masa iftar bersama. Kemudahan lain seperti surau yang luas, ruang parking percuma seluas 1 ekar, malah MAHA BUFFET turut menyediakan ruang parking VIP & Valet Parking untuk memudahkan semua pengunjung yang datang.

Artikel Lain: Santapan Ummis Hijau Kasturi Bertemakan ‘Air Tangan Ibu’

Experiment Kitchen

Semua Menu Menepati Citarasa!

Sewaktu sesi food testing berlangsung pelbagai jenis makanan dan minuman dihidangkan untuk tetamu yang hadir. Setiap makanan dimasak dengan penuh kasih sayang, ikhlas dan teleti penyediaannya. Memang cukup enak untuk dinikmati!

Maha Buffet

Harga yang ditawarkan juga sangat berbaloi. Hanya RM89.90 SAHAJA untuk dewasa & RM49.90 untuk kanak-kanak/OKU/Warga emas serta PERCUMA bagi kanak-kanak berumur 4 tahun kebawah.

Sangat berbaloi untuk nikmati:

  • 200 jenis menu pelbagai jenis
  • Lebih 20 aktiviti untuk kanak-kanak
  • 2 mega Kids area
  • Persembahan artis nasyid terkenal
  • Perkongsian penceramah terkenal tanah air
  • Ruang makan berhawa dingin sepenuhnya
  • Parking PERCUMA
  • Surau yang luas dan selesa

Tak sabar rasanya untuk menikmati segala juadah berbuka puasa di MAHA BUFFET yang menggabungkan kedua otai dalam dunia FNB, Experiment Kitchen dan Restoran Mak Kimbong ini. Jumpa di MAHA BUFFET nanti ya!

Buat tempah sekarang!-} https://linktr.ee/munstermalaysia

Back to top