Hi-TEA LEMBAGA URUS AIR SELANGOR (LUAS) BERSAMA MEDIA, PLATFORM TERBAIK PERKENALKAN PERANAN LUAS DALAM PENGURUSAN SUMBER AIR

Rasanya masih ramai yang kurang arif dengan fungsi ataupun peranan LUAS (Lembaga Urus Air Selangor). Tak pun,  masih ramai juga yang keliru antara LUAS dan Air Selangor, kan?

LUAS adalah agensi pengurusan sumber air Negeri Selangor yang mana merupakan agensi ulung dan perintis kepada pengurusan sumber air negeri. Manakala Air Selangor pula merupakan anak sayarikat Kerajaan Negeri yang merawat air mentah kepada air terawat dan membekalkannya kepada pengguna di Selangor, Putrajaya dan Kuala Lumpur.

LUAS kini telah bertapak 20 tahun dan semakin dikenali, terutamanya di dalam usaha-usaha dan tindakan menangani krisis serta insiden berkaitan dengan sumber air. 

Majlis Hi-Tea LUAS bersama pengamal media ini merupakan inisiatif terbaik untuk memperkenalkan LUAS kepada pengamal media dan seterusnya mengeratkan ukhuwah. Di samping itu dapat membantu LUAS dalam menyampaikan maklumat-maklumat yang tepat dengan lebih berkesan kepada lebih ramai sasaran berdasarkan kebolehcapaian setiap media terutamanya media-media arus perdana.

Pengarah Lembaga Urus Air Selangor (LUAS) Tuan Hasrolnizam Shaari semasa ucapan alu-aluan

Pengarah LUAS, Tuan Hasrolnizam Shaari berpendapat, peranan media sangat penting bagi membantu LUAS di dalam usaha untuk mempromosikan LUAS dan aktiviti yang bukan sahaja tertakluk kepada krisis dan insiden sumber air. 

Pelbagai xtvt menarik turut diadakan antara wakil media Selangor dan kakitangan LUAS
Plak penghargaan turut diberikan kepada wakil media Selangor yang hadir

“Malahan program ramah mesra ini adalah satu langkah proaktif dan strategik untuk mengeratkan hubungan di antara LUAS dan pengamal media bagi membina imej dan reputasi LUAS daripada setiap aspek,”tambah beliau yang ditemui di Majlis Hi-Tea LUAS bersama Media yang berlangsung di Garden Glassbox, Central Walk I-city, Shah Alam baru-baru ini. 

Nak tahu lebih lanjut tentang LUAS layari :
www.luas.gov.my

(Visited 4,142 times, 1 visits today)

Back to top