By Chefiza Pilih Ummi Nazeera Sebagai Duta Tudung BCY

By Chefiza

By Chefiza | Satu majlis pelancaran “Ambassador Signing Caremony” telah berlangsung di antara By Chefiza (BCF) bersama seleberti hebat tanahair Ummi Nazeera, bertempat di White Sand Café, Empire Damansara. 

Pemilihan Ummi Nazeera sebagai duta dikatakan amat menepati konsep jenama tudung BCF yang begitu bersahaja, mematuhi syariah serta menepati profil BCF itu sendiri.

Lagipun personaliti Ummi Nazeera yang cukup sederhana dan autentik itu menguatkan lagi Puan Che Nurul Hafizah binti Che Zulkifli, selaku pengasas BCF untuk ‘melamar’ beliau sebagai Duta BCF. 

By Chefiza

By Chefiza Atur Strategi Pemasaran

Pelbagai aktiviti termasuk kempen dirangka sebagai strategi pemasaran untuk melebarkan dan mengukuhkan lagi nama BCF ke semua lapisan masyarakat. Bersama Ummi Nazeera sebagai duta, BCF telahpun merangka perancangan pemasaran dengan mengadakan pelbagai kempen bagi memperkenalkan jenama tudung By Chefiza (BCF) ke semua peringkat lapisan masyarakat.

Antara kempen yang bakal dibuat ialah “Buat Duit Raya Bersama BCF”. Kempen ini bertujuan memperluaskan  lagi jaringan pendedahan kepada komuniti Reseller BCF agar dapat menarik lebih ramai wanita yang menggunakan produk keluaran BCF, sekaligus merebut peluang untuk menjana pendapat bersama jenama BCF.

Puan Chefiza turut memberitahu, antara aktiviti pemasaran yang bakal berlangsung sepanjang 2023 adalah Program TV di Turki dan ‘Award Dinner’ yang bakal berlangsung awal Februari ini. Selain itu, turut diperkenalkan startegi “Go to Market” yang direaslisasikan bagi meluaskan lagi pasaran produk BCF dengan lebih efektif.

Ummi Nazeera

BCF Ditubuhkan Sejak Jun 2019

Jenama By Chefiza (BCF) adalah jenama di bawah syarikat By Chefiza Sdn Bhd yang diasaskan oleh Puan Chefiza  dan suaminya Muhammad Fikri Abdul Razak, selaku pengasas bersama sejak 14 Jun 2019.

Berkat kesungguhan tanpa mengenal erti putus asa, perniagaan merreka semakin berkembang maju sehingga mempunyai kilang sendiri di Pengkalan Chepa Kelantan dengan dibantu oleh 60 tukang jahit bagi memenuhi hampir 11,000 ejen di seluruh Malaysia.

Artikel Lain: Sofa Baru Dari Zinus

Biarpun jenama BCF ini mempunyai butik sendiri, namun kaedah utama yang digunakan oleh jenama ini adalah 99% reseller. 

Cara sebegini lebih memudahkan untuk para pelanggan di seluruh Malays untuk mendapatkan koleksi tersebut daripada  agen dan reseller yang telah dipertanggungjawabkan itu. 

Team BCF

Semua produk dibawah jenama By Chefiza (BCF) turut melalui proses penyelidikan terlebih dahulu sebelum dikeluarkan/dipasarkan. Menggunakan material terbaik dan berkualiti biarpun dijual pada harga yang mampu milik untuk menjaga jenama.

Produk terawal By Chefiza (BCF) pernah viral satu masa dahulu iaitu ‘Snowcap Berhantu’ dengan hanya modal yang sederhana tetapi berjaya terjual lebih dari 1 000,0000 helai. Dan ini adalah penanda aras impian dan sebab utama jenama By Chefiza untuk terus berjaya memberikan keselesaan kepada si pemakai.

Antara produk By Chefiza (BCF) adalah seperti:-

1. Tudung

The Souk Classic

The Souk Premium

The Souk Luxe

The Souk Primadona

The Souk Modish

The Souk Harameen

The Souk Printed

Bawal Souk Lofty

Mini Souk

Shawl Souk

Artikel Lain: Alasan Wanita Pilih Tudung Hitam

2. Stokin

Soukin Straight Cut

Soukin V-Toe Cut

3. Handsock

Handsouk

4. Inner neck

Inner Neatneck

Inner Neattie

5. Snowcap

Snowcap Kid

Snowcap Dewasa

Semoga jenama By Chefiza terus suksess dan mendapat tempat di hati para muslimah di seluruh negara.

Back to top