Minum Teh Hijau Kurus Cepat.Betul Ke?

minum teh hijau

Minum teh hijau bukan sahaja memiliki nutrisi dan mineral yang berperanan sebagai antioksidan, malah ia dapat membantu badan kurus dengan cepat.

Antioksidan dalam teh hijau berfungsi untuk melawan radikal bebas yang disebabkan pencemaran udara di persekitaran atau pengambilan makanan yang terlalu banyak mengandungi bahan pengawet  yang sering kita makan sehari-hari.

Mamanet suka minum teh hijau berbanding minuman manis yang lain. Bagi Mamanet, minum ini boleh membantu Mamanet tampil awet muda yang mana menjadikan kulit Mamanet lebih lembut dan sihat.

Selain itu, ia juga boleh membantu Mamanet kurus! Tu yang Mamanet suka, selain sihat, boleh maintain langsing.

Artikel Lain: Atasi Masalah Perut Kerap Kembung

Berikut beberapa fungsi minum teh hijau untuk menurunkan berat badan dengan cepat.

1.Ganti Minuman Manis 

Ternyata teh hijau lebih baik jika dibandingkan dengan minuman manis yang lain. Sekalipun kopi yang dikatakan mempunyai khasiat yang cukup baik untuk kesihatan jantung.

Khasiat ia baik untuk jantung anda   tidak kurang hebatnya. Ia juga mampu mengepam darah menuju ke jantung dan memberikan energi yang mencukupi untuk membakar kalori.

  1. Mencegah Kenaikan Berat Badan

Anda yang ingin mempertahankan berat badan ideal memang wajar mengagumi fungsinya. Ia dapat menghentikan pergerakan gula ke dalam sel-sel lemak.

Ini bermakna akan terjadi pengurangan lemak dalam tubuh, sekaligus akan mencegah kenaikan berat badan anda.

Pengambilannya secara rutin juga mampu membuang racun di dalam tubuh serta menekan nafsu, sehingga keinginan anda untuk makan secara berlebihan akan hilang.

  1. Baik Untuk Karbohidrat

Teh hijau berfungsi untuk mengeluarkan karbohidrat secara perlahan-lahan, sehingga boleh mencegah kenaikan gula darah.

Cara ini akan membuatkan tubuh akan lebih mudah membakar lemak. Rendam satu uncang  dalam secawan air panas suam. Sejam selepas itu, barulah diminum.

Manfaat teh hijau untuk menurunkan berat badan boleh anda rasakan apabila anda meminumnya sebelum bersenam.

Artikel Lain: 5 Minuman Detoks Bantu Turunkan Berat Badan

Ini adalah kerana kandungan antioksidan yang tinggi dapat membantu pembakaran lemak dan dapat mencegah efek radikal bebas, sehingga mampu mempercepatkan proses pembakaran lemak.

Ini bermakna, anda perlu bersenam sepanjang proses mahu menurunkan berat badan. Jika anda benar-benar mahu menurunkan berat badan, minumlah teh hijau ini secara teratur.

Cara menurunkan berat badan dengannya tidak memerlukan modal besar dan cukup mudah. Jadi, jangan lupa  untuk mencubanya.

Rajin-rajinlah minum teh hijau ya!

Leave a Reply

Back to top